top of page

Artikel Women in Business

Women

30 apr. 2022

van directeur naar

Van directeur van Perfect Link en bedenker van JobTalk (Tinder voor de arbeidsmarkt) tot solo exposerend kunstschilder.

Corona heeft de carrière van Roos Sluis behoorlijk op zijn kop gezet. Eerst eigenaar/ directeur van Perfect Link B.V. (werving en selectie en detacheringsbureau voor IT personeel in Eindhoven) en bedenker van JobTalk, Tinder voor de arbeidsmarkt (tevens Eindhoven) en nu beeldend kunstenaar. Sinds november 2020 is Roos fulltime beeldend kunstenaar en heeft al exposeert. Op dit moment is er een solo expositie te bezichtigen tot 31 augustus 2022 in het Inntel Art Hotel in Eindhoven.


De kunst van Roos is te omschrijven als kleurrijk, groot, in your face en contemporary. Een beetje zoals Roos zelf is. De focus ligt op het maken van portretten, van zowel mens als dier. Vaak ook paarden, omdat Roos zelf ook paarden heeft en zij een grote inspiratiebron voor haar zijn. Haar kunstopleiding heeft ze genoten in de USA, waar ze als tiener heeft gewoond. In haar werkt maakt ze gebruik van verschillende technieken: olie, acryl, collage, bladgoud, epoxy en mixed-media.


Haar werken worden over de hele wereld verkocht (met name Europa en de USA). Meestal zit aan een dergelijke verkoop een bijzonder verhaal. Een prachtig voorbeeld hiervan is één van haar James Bonds . Dit schilderij van Sean Connery is verkocht aan de eigenaar van het appartement in Zwitserland. In dit appartement zijn de opnames gemaakt van één van de eerste James Bond films met Sean Connery. Heel bijzonder vindt ze zelf.

Tijdens Corona tijd heeft Roos “troostkunst” bedacht. Dit is kunst die gemaakt wordt voor nabestaanden. Als zij iemand hebben verloren maakt Roos samen met de nabestaande(n) de nabestaanden van het portret. Dit wordt gedaan met aandenken van de overledene. Denk bv aan trouwboekje, kopieën van foto’s, laatste notitie, print-out van laatste whatsapp berichtje etc. Tijdens het maken van de collage vraagt Roos 100 uit over de overledene. Haar interview technieken die zij nodig had tijdens haar carrière als recruiter komen hier goed bij van pas. Op deze collage schildert Roos een portret van de overledene.

youRart is een samenwerking met Aniek Fotografie uit Eindhoven (Strijp S). Een model wordt tot kunstwerk getransformeerd door middel van visagie, bodypaint, pruiken, hoofdtooien en kostuums. Roos is verantwoordelijk voor de styling, make-up en transformatie en Fotografie Aniek uit Eindhoven (Aniek Nooijen) voor de fotografie.


Werken van Roos zijn te koop fo te huur. Ze staat teens open voor opdrachten. Volg haar instagram (@roossluis) om op de hoogte te blijven van haar laatste werken.

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page